Individuele Therapie

De zoektocht naar authenticiteit: het verlangen om jezelf te zijn

In het algemeen gaan mensen niet voor hun plezier in therapie, ze worden tot dit besluit gedreven door een gevoel van wanhoop. Het leven verloopt niet zoals ze het zich gewenst hadden en ze begrijpen niet hoe het zo heeft kunnen lopen. Soms is het heel duidelijk wat de problemen zijn, maar vaak is het een gevoel en moeilijk te benoemen.

De onderliggende klacht is heel vaak “ik kan mezelf niet zijn” of uitspraken als “ik pas me steeds maar aan of ik houd me steeds stil ” Ook kunnen lichamelijke klachten een rol spelen en zijn die lichamelijke klachten een reden om therapeutische hulp te zoeken.

De uitspraak “ik wil mezelf zo graag kunnen zijn” verwijst naar het verschil tussen hoe mensen hun van binnen voelen maar zich heel anders naar buiten toe gedragen. er is een groot verschil tussen de binnenkant en de buiten kant.

Individuele Therapie

"Als je begint met lopen zal de weg vanzelf verschijnen"

Huilen heelt het hart

Hoe mensenvan zichzelf vervreemden heeft alles te maken met de opvoeding en angst voor het verlies van liefde. Door deze druk ontstaat het karakter, maar dit is niet wie men werkelijk ten diepste is. Het authentieke deel zal zich altijd weer doen gelden. In feite probeert het zelf door middel van problemen duidelijk te maken welk gedrag niet meer past. 
Bij elk bestaan hoort pijn, ziekte, ergenis, in de steek gelaten of miskend worden. Ouders en kinderen die elkaar niet begrijpen, dood en eenzaamheid. En sommige oude wonden helen nooit helemaal en mag je dit leren aanvaarden. Problemen zijn niet iets wat ons toevallig overkomt. Kwetsbaar worden en voelen is de weg naar heling, en huilen heelt het hart. Heling is de weg naar authenticiteit, en zet de deur weer open naar emotioneel evenwicht.
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/