Relatietherapie in Sneek

Relatietherapie

Bij Ank van der Meer kunt u terecht voor een doelgerichte relatietherapie. Als ervaren relatietherapeut zorg ik voor een grote betrokkenheid bij het wel en wee van beide partijen. Een relatie valt of staat met een goede communicatie, bij gebrek hieraan kunnen gevoelens van onbehagen ontstaan. Deze kunnen zich uiten in gebrek aan intimiteit, pijn en frustraties. Door deze gevoelens kunnen partners uit elkaar groeien.
Relatietherapie Franeker
Door een intensieve begeleiding door mij gericht op praten leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar deel je je gevoelens ook met je partner. Aan de orde komen je gevoelens, die je voorheen niet kon of wilde uiten, je gedachtenwereld en je werkelijke ik. Door wederzijds delen leren partners elkaar echt kennen, wat leidt tot meer onderling begrip en een hechtere band. De vonk krijgt dan eindelijk weer de gelegenheid om over te springen en door veel mensen die ik begeleid op weg naar herstel van de weer afgezwakte liefde wordt dit als een bevrijding ervaren.

Zonder eerlijke en duidelijke communicatie tussen partners dreigt een kloof te ontstaan in de relatie, die zich steeds verder uitbreidt, totdat de basis van een goede relatie tot een minimum is teruggebracht en mogelijk uiteindelijk spaak loopt. Door voor elkaar te kiezen en een langdurige relatie (huwelijk) aan te gaan, geven wij duidelijk aan dat wij kiezen voor samengaan en intimiteit en niet alleen willen zijn. Het aangaan van een relatie is de eerste stap, het goed houden vraagt om inzicht te hebben en te houden in de hindernissen die een goede verstandhouding en liefde in de weg staan.

Relatietherapie is erop gericht om erachter te komen hoe je in een relatie staat en hoeverre je je durft te uiten. Hiermee creëer je een omgeving waarin begrip en vertrouwen weer een plek krijgen in plaats van afstandelijkheid.

De therapie stuurt aan op het niet willen veranderen van de ander, maar bij jezelf te rade te gaan welke moeilijke gevoelens je goede relatie in de weg staan en deze te verhelpen. Er valt een last van de schouders van de partners door het wegnemen van het elkaar verantwoordelijk maken. Ank van der meer heeft al meerdere stellen uit Sneek en omstreken dichter bij elkaar geholpen.

Wat omvat de relatietherapie?

Tijdens de relatietherapie komen de volgende zaken aan de orde:

 • Praten om elkaar beter te leren begrijpen.
 • Mondeling en non-verbaal communiceren.
 • Het aan de kaak stellen van problemen bij de partners die een negatieve invloed hebben op de relatie.
 • Oefeningen gericht om relatiepatronen te ervaren.

Zeven tips voor het opfleuren van een relatie:

 • Tijdens het shoppen een outfit voor elkaar kiezen.
 • Zie gelukkige oudere stellen in het park en stel je jullie oude dag samen voor.
 • Bemoei je niet met de rijstijl van je partner.
 • Kook lekker voor je partner, als deze eens een slechte dag heeft.
 • Laat smartphone of televisie uit tijdens de maaltijd.
 • Doe leuke dingen samen, hiermee leg je een basis voor als het eens wat minder goed gaat.
 • Als je ontspannen bent zie je hoe mooi je partner eigenlijk is, wat anders misschien niet zou opvallen.
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/