Relatietherapie in Franeker

Relatietherapie

Partners uit Franeker zijn van harte welkom bij Ank van der Meer, waar zij begeleid worden door middel van relatietherapie op weg naar een bevredigender relatie. Ik heb een ruime ervaring als relatietherapeut en voel mij zeer betrokken bij het wel en wee van partners die mij inschakelen. Een vertrouwensband is belangrijk, omdat soms heftige gevoelens naar boven komen tijdens de therapie. De basis van de bijeenkomsten is het bevorderen van de onderlinge communicatie tussen de partners. Als deze niet goed verloopt, kan dit leiden tot gevoelens van afstandelijkheid, pijn, of frustraties. Hierdoor kan een al dan niet geleidelijke verwijdering tussen de individuen optreden.

Relatietherapie Franeker

De relatietherapie is gericht op een goede communicatie, waardoor je niet alleen meer leert over jezelf, maar ook je gevoelens met je partner kunt of wilt delen. Tijdens de relatietherapie word je gestimuleerd om je gevoelens te uiten, je gedachtenwereld in kaart te brengen en wie je werkelijk bent te communiceren. Doordat je je partner hierin deelt, leren jullie elkaar pas echt kennen en krijgen een hechtere band. De gedoofde vonk krijgt weer de kans om op te laaien en door onderling begrip krijgt de liefde weer een eerlijke kans.

Als er geen sprake is van een heldere communicatie tussen partners kan een kloof ontstaan tussen de betrokkenen, die zich als een olievlek kan uitbreiden, waardoor de basis van de relatie aangetast kan worden, die uiteindelijk kan stranden. Mensen die een langdurige relatie (huwelijk) aangaan, kiezen nadrukkelijk voor intimiteit en samenzijn en duidelijk niet voor een vrijgezellen bestaan. Het beginnen van een relatie is één, het in stand houden vraagt om te herkennen welke hindernissen de liefde bedreigen. De relatietherapie heeft als doel om partners te laten beseffen wat zij ervan verwachten en hoe zij willen investeren door hun gevoelens te uiten. Juist hierdoor ontstaat een klimaat van begrip en vertrouwen, wat een opbloei van de relatie tot gevolg heeft in plaats van afbreuk.

Onderdeel van de relatietherapie is het doordringen van het besef dat niet de partner door jouw toedoen moet veranderen, maar te leren beseffen welke moeilijke gevoelens bij jou de relatie bedreigen en deze op te lossen. Elkaar niet meer verantwoordelijk maken is een doorbraak waarop aangestuurd wordt. Ank heeft al meerdere stellen uit Franeker geholpen hun gevoelens op de juiste manier te uiten.

Wat omvat de relatietherapie?

Tijdens de relatietherapie komen de volgende zaken aan de orde:

  • Communiceren om onderling begrip te kweken.
  • Mondelinge en non-verbale uitingen.
  • Het onderkennen van problemen tussen de partners, die een goede relatie in de weg staan.
  • Oefeningen gericht om patronen in de relatie te ervaren.
Vijf tips voor het verbeteren van een relatie:

  • Tijdens het winkelen een outfit voor elkaar uitkiezen.
  • Bestudeer het geluk van ouderen, die al eeuwen bij elkaar lijken te zijn en stel jullie oude dag samen voor.

  • Respecteer de manier van autorijden van je partner en lever geen commentaar.
  • Heeft je partner een zware dag gehad? Zorg voor zijn of haar favoriete maaltijd.
  • Laat smartphone of televisie uit tijdens de maaltijd.
  • Onderneem regelmatig leuke dingen samen, hiermee leg je een basis voor minder goede tijden. Ook leer je je partner beter waarderen in een ontspannen klimaat.
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/