Reviews

Ervaringen van cliënten

Jan en Ann

Na 38 jaar huwelijk liep onze relatie vast. We raakten steeds meer van elkaar verwijderd en zaten vast in een steeds terugkerend patroon. We besloten om hulp te zoeken en kwamen terecht bij Ank. Zij heeft ons geholpen om onderliggende patronen, de wirwar van emoties en gedachten te ontrafelen. Ank is laagdrempelig en direct in haar aanpak. Zij draagt geen oplossingen aan, maar geeft je inzicht en handvatten om zelf in beweging te komen. Nieuwe inzichten en gewoontes creëren, vraagt aandacht en training. Zoals Ank zo mooi zegt,” ien kear troch it gers rinne, makket gjin paad”.

Jan en Ida

Wij zijn met Ank in aanraking gekomen op een moment dat het echt niet meer samen ging. We hadden veel ruzie, geen begrip meer voor elkaar en stonden echt op het punt om de relatie te beëindigen. Door samen met Ank in gesprek te gaan en echt te kijken waar bepaalde gedragingen bij ons vandaan kwamen, kregen we weer begrip voor elkaar. We leerden elkaar echt te begrijpen en hierdoor kwamen we weer echt met elkaar in contact en begonnen we elkaar weer leuk te vinden. Ank heeft ons laten zien wat het belang is om de relatie ten allen tijde prioriteit te geven. We hebben hierdoor bepaalde keuzes moeten maken ten aanzien van werk en privé die niet gemakkelijk zijn geweest, maar wel heel erg nodig waren. Ook is het niet een gemakkelijk traject geweest, maar dankzij Ank zijn we er veel sterker uitgekomen. Ank is laagdrempelig, ze durft ook duidelijk de pijnpunten aan te geven en is een heel fijn mens. Wij gaan nu na een lang traject nog eens in de drie maanden naar Ank om de puntjes op de i te houden. Wij zien dit als investeren in elkaar en het is altijd weer fijn om dit samen met Ank te kunnen doen.

F.

Ik heb ervaring met Ank’s relatietherapie en ‘het sprookje’. Het fijne aan werken met Ank is dat je echt verder gaat dan je mentale zijn. Je kijkt naar je onbewuste patronen en probeert oude sudderende gevoelens een plek te geven. Het is zielswerk. Ank voelt intuïtief goed aan welke vragen van belang zijn en hoe je er bij zit. Vandaar dat ik haar aanwezigheid in mijn proces van persoonlijke groei als heel bijzonder heb ervaren.

Femke (44)

De sessies hebben me goed hebben gedaan, vooral de laatste was intens (brieven geschreven en verbrand!) en heeft goede dingen teweeggebracht. Hoe het met mijn relatie verder gaat weet ik niet maar ik voel me sterker en weerbaarder. Ank heel erg bedankt.

Hendrik en Wilma

Wij kwamen bij Ank omdat er een situatie was die in onze relatie vaak zorgde voor frustratie en verdriet. Ank heeft ons geholpen om in te zien dat we voornamelijk met elkaar op één lijn zitten en wij hebben handvaten gekregen om elkaar beter te begrijpen in lastige situaties. Dit is erg helpend geweest en de handvaten kunnen we ook gebruiken in iedere andere situatie in het dagelijks leven. Het lukt ons nu beide beter om goed met elkaar in contact te blijven.

A(57) en S(54)

Na een moeilijke periode liep ons huwelijk op de klippen, we begrepen elkaar niet meer en vulden de dingen voor elkaar in. Ank heeft ons geholpen weer goed te communiceren en elkaar weer opnieuw te vinden. Blij dat we bij Ank terecht zijn gekomen en dat ze ons kon helpen, zowel individueel als relatiegericht. Bedankt Ank!

Ingrid

Op een keerpunt in mijn leven heb ik contact gezocht met Ank. Besloten om voor de sprookjestherapie te gaan. Ik heb dit als een hele prettige ongedwongen manier van therapie ervaren. Aan het eind van deze sessies mezelf getrakteerd op een truffelceremonie bij Ank. Ik voelde me hierbij volkomen veilig en vertrouwd en ben erg blij met deze bijzondere ervaring. Dankjewel Ank! Groet Ingrid

John en Jellie

Na een paar jaar waarin we elkaar kwijt zijn geraakt en er sprake was van ontrouw is de bom bij ons gebarsten. Er was niets meer over van onze relatie en een scheiding lag op de loer. Ons laatste redmiddel was relatietherapie. Deze therapie hebben we bij Ank gevolgd. Ze haalt het onderste uit de kan en leert je in te zien waar het mis is gegaan en hoe het anders kan. Luisteren en begrijpen wat de ander verteld stond elke sessie weer centraal. Door haar begrijpen wij elkaar nu zoveel beter. We zijn weer gelukkig met elkaar en trots op elkaar. Zonder Ank was dit ons niet gelukt! Wij hadden de hoop op gegeven en niet verwacht dat we bij elkaar zouden blijven. Wij zijn zo blij dat we hulp hebben gezocht en bij Ank terecht zijn gekomen. Bedankt Ank! Je hebt ons zoveel geleerd!

Douwtzen

Ik vond het ontzettend spannend om begeleiding op te zoeken, maar ik ben erg blij dat we uiteindelijk deze stap gezet hebben. Luisteren, ‘Echt luisteren’, zoals Ank dat zegt, is zo moeilijk en daar heb je bij gesprekken waar je zelf ook gehoord wilt worden hulp bij nodig. De kracht van de begeleiding van Ank is dat ze in staat is om tijdens een gesprek beide partners zonder oordelen in hun waarde te laten. Daardoor is er vertrouwen om over persoonlijke overtuigingen te praten, zonder in een waarheid van de een of van de ander te vervallen. Ze is niet sturend, maar liefdevol vragend, waardoor ze je helpt je gevoel te vertalen. En die vertaling is soms hard nodig.

Kor en Joukje

Een wat mindere periode in onze relatie heeft ons bewogen om in relatietherapie bij Ank te gaan. We zijn door de gesprekken onder begeleiding van haar weer veel meer in verbinding gekomen met elkaar. We zijn positief verrast over het resultaat van een aantal gesprekken en het heeft ons veel meer opgeleverd dan vooraf gedacht.

Jos

Met hulp van Ank zijn we in een moeilijke tijd van onze relatie toch in gesprek met elkaar gebleven. Ank is no-nonsense, direct maar zorgt voor een veilige en open sfeer waarin begrijpen en voelen belangrijk is. Dank je wel Ank!

Oscar

Lieve Ank, Voor mij was het nieuw, en voorheen noemde ik het toeval. Maar juist jij liet me zien dat de juiste mensen op precies het goede moment komen. Je hebt mij weer echt laten zien, en laten voelen. Je hebt met geholpen een dankbaar mens te worden en mezelf op te richten. Door jou ben ik veel meer verbonden met mezelf en daardoor is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Een wereld van me kwetsbaar opstellen, openstaan en veel minder angst en spanning. Een wereld waarin bijzondere dingen gebeuren en mooie gesprekken ontstaan. Zowel in het bos als later met het sprookje heb je mij bijzondere ervaringen meegegeven waar ik mijn verdere leven mee vorm kan geven. Ik voel me open, kwetsbaar en sterk. Ik voel me volwassen en in mijn kracht. Je hebt ontzettend veel voor mij en indirect voor mijn omgeving betekent. Daar blijf ik je altijd ontzettend dankbaar voor. Liefs Oscar

Fokje

In de afgelopen zomer heb ik geen vakantie geboekt naar een exotisch vakantieoord maar ik heb een reis gemaakt door mijn onderbewustzijn met als reisleider Ank van der Meer. Voor mij was het een magische ervaring: de voorbereiding was zorgvuldig, de setting sereen en de begeleiding liefdevol. De prachtige muziek die tijdens de reis werd gedraaid maakte dat ik me gezien voelde en veilig: liggend op bed met een slaapmasker voor zag ik beelden van reizen die ik in het verleden heb gemaakt en ik kreeg waardevolle inzichten die ik na afloop allemaal nog kon delen met Ank. Het gehele proces duurde ongeveer van 10.00 tot 18.00 uur. We maakten eerst een mindvolle wandeling door de natuur om al naar binnen te keren, daarna werd ik energetisch gereinigd en vond de theeceremonie plaats. Om circa 13.00 uur begon de reis die ongeveer 4 uur duurde. Daarna aten we fruit en een lichte maaltijd. De dagen erna voelde ik me intens gelukkig en vol energie: voor mij waren een aantal levensvragen beantwoord en kon ik meer richting geven aan mijn leven. Ik weet nu al wat ik mezelf als verjaardagscadeau ga geven: een volgende reis boeken bij het zelfde reisbureau!!! Liefs, Fokje

Op reis met Ank

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik door middel van truffels een innerlijke reis naar mezelf kon maken was ik ontzettend geïnteresseerd. Ik had hier nog nooit van gehoord en ik was gelijk nieuwsgierig. Na een eerste intake met Ank had ik gelijk een heel vertrouwd gevoel. Het gevoel dat alles er mag zijn en dat voelde heel fijn! Tijdens de reis ben ik verschillende dingen tegen gekomen die mij ontzettend mooie inzichten heeft gegeven. Meer naar buiten, meer bezig zijn met m’n creativiteit en als laatst meer naar mezelf luisteren. Ank heeft mij geholpen op de punten waar ik vast liep. Het was heel erg fijn om iemand naast me te hebben die weet wat ze doet en een bepaalde veiligheid uitstraalt. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor deze ervaring en zou dit zo weer over doen!

Anoniem

Na een kortdurende relatietherapie van enkele sessies besloot ik om met Ank een individuele therapie aan te gaan. Ik heb gekozen voor ‘sprookjes in therapie’. Bij elke sessie haalde ik parallellen uit mijn eigen proces en leven naar boven die verpakt zaten in het verhaal van het sprookje. Het sprookje kwam tot leven en kreeg steeds meer betekenis voor mij. Het bracht mij een hoop inzichten en leerpunten, waarmee ik nu weer zelf verder kan. Wat mij aansprak was dat ik niet enkel met Ank aan het praten was, maar dat ik mij ook kon uiten door te tekenen en schrijven, waardoor via creatieve en onbewuste processen mijn persoonlijke lessen aan het oppervlak kwamen. Ank was liefdevol, liet zichzelf als mens zien, was warm, maar schroomde tevens niet om confronterend te zijn waar dit nodig was. Ik zou Ank zeker aanbevelen op het gebied van individuele- en relatietherapie. Zeker wanneer je, net als ik niet puur en alleen zit te wachten op psychologische begeleiding… Mijn proces bij Ank ging namelijk niet alleen over mijn psyche, maar vooral over de reis die mijn ziel maakt en de lessen die ik nog wil leren over liefde, authenticiteit en persoonlijke groei.

Petra en Sietse de M...

Lieve Ank, wat zijn wij blij dat wij jou in ons leven zijn tegen gekomen. Het heeft ons relatie zo goed gedaan en we zullen jou nooit vergeten! Wij zijn trots op jou. Dat willen we je laten weten, dikke zoen van ons.

Teddy

Lieve Ank, wat ben ik blij dat we jou hebben gevonden. We zijn begonnen in relatietherapie maar al binnen de eerste sessie werd duidelijk dat een individuele therapie voor mij een hogere prioriteit had. Dat kwam eerlijk gezegd hard aan. Toch ben ik de confrontatie met mezelf aangegaan en ben je eeuwig dankbaar voor het resultaat. Doormiddel van een sprookje heb je mij in contact gebracht met mijn innerlijke kleine meisje, oftewel mijn dierbare verleden. Dit heb ik leren dragen en ben uitgegroeid tot de persoon die vertrouwen heeft in haarzelf en van haarzelf is gaan houden. De wereld kleurt nu een stuk mooier, ik kan met een open blik kijken naar alles en iedereen om me heen. Een mooi resultaat waardoor de relatie ook zijn charmes heeft terug gekregen. Tige tank foar dyn geduld en stimulans! (Bedankt voor jou geduld en stimulans) Lieve groet Teddy

Hans 37 Sjoukje 35

Wij merkten samen dat het niet goed ging in onze relatie. We waren als opvoeders van onze zoontjes een goed team, maar de sleur sloop erin en we waren toch uit elkaar aan het groeien. In de gesprekken met Ank kwamen we al snel tot meerdere inzichten, waaronder een hele belangrijke namelijk dat we elkaar ook meer ruimte en vrijheid moeten geven.

Christien 50

Hoi Ank, Fijn om te lezen dat je weer een workshop gaat geven. Ik hoop dat je veel mensen nieuwsgierig maakt op deze dag “werken met sprookjes” wetende dat jij je hart geeft.

Remco 44

Dank je wel Ank, dank je voor je wijsheid, voor je geduld en je kundigheid. Al zoekend naar verandering en persoonlijke groei ‘maar niet precies wetende hoe dit aan te pakken’ kwam ik bij jou terecht. Jij hebt mij begeleidt in het proces van bewustwording en in het zelf verantwoordelijk worden hiervoor. Met al je levenservaring en een grote passie voor wat je doet, heb je echt een verschil gemaakt in mijn ontwikkeling. Ik ben door jou bewuster geworden, intenser gaan leven en heb daardoor gewoon een rijker leven gekregen. Dank.

Mike en Eva

Na het volgen van de relatietherapie willen we graag onze therapeut Ank bedanken. We kwamen uit een diep dal en hebben geleerd om te communiceren, onze gevoelens te uiten en ons open te stellen naar elkaar. Ondanks de uitdagingen zijn we sterker dan ooit tevoren uit onze relatie gekomen. We zijn enorm blij dat we de stap hebben gezet om in therapie te gaan. Dankzij de therapie zijn we samen gebleven en zijn we zelfs nog dichter bij elkaar gegroeid. Onze relatie is nu sterker dan ooit. Bedankt, Ank!
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/