Relatietherapie

Verdieping in de relatie

Verdieping is verbinding en broodnodig om een gezonde en boeiende relatie te hebben. Bij teveel oppervlakkigheid in de relatie ontstaat sleur en verwijdering van elkaar. Praten over ontevreden gevoelens wordt over het algemeen als moeilijk ervaren en niemand voelt zich echt op zijn gemak bij een conflict. Maar als een gesprek het middel is waarmee je de relatie opbouwt, moet er iets gedaan worden om dit aan te gaan ondanks de weerstanden.

Relatietherapie

Deze vragen helpen je om zaken die niet zo snel voor de hand liggen te bespreken:

Is er iets wat je mist of waar naar je verlangt in je relatie?

Voel je je regelmatig gelukkig? waarom wel en waarom niet?

Wat wil je in de toekomst samen doen of bereiken?

Ben je tevreden met ons seksleven?

Wat zijn de mooiste kanten van onze relatie?

Leren vergeven

Rust en tevredenheid

Wanneer de relatietherapie wordt gestart dient de aandacht gericht te zijn op samen.

Voor dit proces is wel geduld en inzet vereist. Het is erg helend om onder begeleiding elkaars pijn en kwetsing te kunnen ervaren en begrijpen, want als je begrepen wordt in je onderliggende pijn ontstaat er rust en tevredenheid. En daar waar mensen elkaar begrijpen gaat de liefde weer stromen.

Begrip, geduld en vergeving

In relatie therapie wordt terug gegaan naar de onderliggende oorzaak van het probleem. Hierdoor ontstaat begrip voor elkaar, je begrijpt waarom de ander reageert zoals die reageert.

Vanuit begrip voor de ander ontstaat geduld en kan de liefdesband hersteld worden. Door te vergeven kan je loslaten. Als je vergeeft zeg je niet ” het is oké, ik ben het er mee eens ” Met vergeving zeg je: “het was zoals het was. Ik kies er nu voor om het te laten voor wat het was, daarmee aanvaard je dat je het verleden niet kunt veranderen. De ander vergeven is waardevol, echter jezelf kunnen vergeven voor je onvermogen of gedane handelingen is nog vele malen krachtiger.

Door intensief te werken aan de relatie kan deze weer in goede banen worden geleid. Dit proces kan het verschil maken tussen een verbroken relatie en het terugwinnen van respect voor elkaar en wederzijds begrip. Relatie therapie is alleszins de moeite waard als een relatie niet meer loopt zoals het zou moeten of ten einde dreigt te lopen. Als er kinderen bij betrokken zijn is een schuldgevoel naar hun vaak een gevolg, dit maakt het essentieel om aan een relatie te werken. Bovendien verdienen kinderen ouders die investeren in hun relatie, want kinderen zijn altijd de dupe bij een scheiding!!

Vergeven
Vergeven
/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/